2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sorina Pintea: Képmutatás lenne a Sanitas részéről, ha általános sztrájkot robbantana ki

2018. március 12. 18:10, utolsó frissítés: 18:10

Nem csökken az egészségügyben dolgozók bére, nincs tehát ok arra, hogy általános sztrájkba lépjenek - véli Sorina Pintea egészségügyi miniszter.


A tárcavezető ezzel az egészségügyben dolgozókat tömörítő Sanitas szakszervezet korábbi bejelentésére reagált, miszerint március 20-án, 22-én, 27-én és 29-én sztrájkőrséget állnak a munkaügyi, az egészségügyi és a pénzügyminisztérium épülete előtt, áprilisban tiltakozó nagygyűlést szerveznek, és közben aláírásgyűjtésbe kezdenek az általános sztrájk kirobbantása érdekében.

"Ahogyan azt láthatták, azok a bérek nem alacsonyak. Amíg nem csökkennek a fizetések, nem indokolt az általános sztrájk. Képmutatás lenne a Sanitas részéről, ha általános sztrájkot robbantana ki. De azt hiszem, tudunk tárgyalni, minden problémára lehet megoldást találni" - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy kedden újabb egyeztetésre ülnek össze a Sanitas képviselőivel.

A tárcavezető hangsúlyozta, az egészségügyben dolgozók nettó jövedelme nő, az adminisztratív személyzet esetében pedig a 2018 januárjában alkalmazott pótlékrendszer marad érvényben.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS