2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petíciót indított az USR, hogy nyissák meg a parlamentet körülvevő zöldövezetet az állampolgárok számára

2018. március 13. 13:17, utolsó frissítés: 13:17

Petíciót indított kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) annak érdekében, hogy nyissák meg a lakosság számára is a parlament épületét körülvevő zöldövezetet, és nemzetközi versenyt hirdessenek a közterület átrendezésére.

A campaniamea.de-clic.ro honlapon elindított petíciót a két ház elnökének, Liviu Dragneának és Călin Popescu-Tăriceanunak címezték, írja párt az Agerpres hírügynökségnek elküldött közleményben.

„Egy demokratikus Romániát demokratikus intézményekkel építünk, amelyeknek nyitott, hozzáférhető és befogadó terekre van szükségük. Elnök urak, nem csaphatjuk be magunkat azzal, hogy demokraták vagyunk Ceauşescu házában és Ceauşescu udvarában.” - mondják az USR képviselői.

Az USR közleménye szerint egy koppenhágai és bukaresti tervezőkből és történészekből álló önkéntes csapat megvalósított egy projektet, amelynek látványterveit múlt héten a parlamentben állították ki.

Az USR célja mindenki számára elérhetővé tenni a parkot. Egy olyan modern teret hoznának létre, amilyent a fejlettebb országokban látni, ahol a parlament épületét nem veszik körül falak, hanem beolvad környezetébe - fejtette ki múlt héten a párt elnöke, Dan Barna.

Tavaly decemberben jelentette be a szövetség az Uranus park átrendezésének tervét, ekkor egy könyvet is kiadtak a park történetéről, és elindították a parculuranus.org honlapot. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS