2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megújult Sepsiszentgyörgyön az Egyetemista Ösztöndíjprogram

2018. március 13. 16:10, utolsó frissítés: 16:10

Sepsiszentgyörgyön 2014-ben indult el az Egyetemista Ösztöndíjprogram, amelynek keretében olyan alapképzésben részesülő diákok, mesteri hallgatók és doktoranduszok kaptak támogatást, akik a várossal kapcsolatos kutatásokat végeztek.

Zsigmond József önkormányzati képviselő, a program kezdeményezője a múlt heti tanácsülésen a projekt teljes átalakítását terjesztette elő. Már a kezdetekor megfogalmazta, hogy folyamatosan értékelni fogják a projekt eredményeit, és a pályázók igényeihez igazítják annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudják a diákok munkáját segíteni.

„A program elért egy olyan szakaszt, amikor le tudtuk vonni a következtetéseket és ez alapján három fő változtatást eszközöltünk rajta. Egyrészt mostantól kezdve a sepsiszentgyörgyi diákok nem csak városunkat, hanem bármi olyat kutathatnak, ami hasznos a helyi közösségnek.

Másrészt nyitottunk a nem sepsiszentgyörgyi, de romániai diákok fele is, akik szintén pályázhatnak az ösztöndíjakra, viszont ők csak Sepsiszentgyörgyöt érintő témakörökben. Ezen felül súlyoztuk a pontozási kritériumokat, a doktori iskolások kutatásaihoz is jobban illeszkedő határidőket szabtunk meg, és nem csak 25 személy nyerhet támogatást”- foglalta össze Zsigmond József.

A tanács megszavazta a program átalakítását, így továbbra is 100 ezer lejes keretre pályázhatnak a diákok, létszámkorlátozás nélkül. Az alapképzősök havi 300 lejt, a mesteri hallgatók havi 500 lejt, míg a doktoranduszok havi 1000 lejt kapnak, négy hónapon keresztül, amennyiben az adott évben védik dolgozatukat.

A nyomtatott pályázati űrlapot személyesen vagy postai úton lehet benyújtani. A pályázat szabályzata pontosan rendelkezik arról, mit kötelező nyomtatva és mit elektronikusan megküldeni. A szabályzat megtalálható a www.sepsi.ro honlapon.

Az idei határidő 2018. április 10. A program fontosságát jól mutatja, hogy Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely önkormányzata is dolgozik már hasonló támogatás bevezetésén. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS