2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felfüggesztették az oktatást a szárhegyi iskolákban

2018. március 14. 09:42, utolsó frissítés: 10:59

Felfüggesztették az oktatást a Hargita megyei Szárhegy négy iskolájában, miután a tanintézetek udvarát elöntötte a víz kedd este. A megye több más településén is áradásokat okoztak az esőzések és a hóolvadás.


Danguly Ervin szárhegyi polgármester szerint a helyi készenléti bizottság döntését a megyei tanfelügyelőség is jóváhagyta, így a négy intézmény 390 tanulójának nem kell iskolába mennie szerdán.

Petru Gârbea főtanfelügyelő az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, amennyiben a körülmények úgy kívánják, csütörtökön sem lesz tanítás, erről azonban később döntenek, az árvízhelyzet alakulása függvényében.

A szárhegyi önkormányzat ideiglenes mérlege szerint 400 háztáji gazdaságot öntött el az ár, udvarok, pincék kerültek víz alá.

A prefektusi hivatal arról tájékoztatott, hogy a megye más településein is hasonló problémákat okozott a hóolvadás és az eső.

A 11B jelzésű országúton, Csíkkozmás (Cozmeni) és Kézdivásárhely között - ahol nagy hozamú, hordalékos víz zúdult az útra - szerda reggel oldották fel a forgalomkorlátozást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS