2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rést üthetnek a kökösi töltésen az árvízveszély miatt

2018. március 14. 17:56, utolsó frissítés: 17:56

Az árvízveszély miatt a hatóságok fontolóra vették, hogy rést üssenek a Tatrang patak töltésén, hogy megóvják Kökösbácstelkét (Băcel) a víz okozta károktól.

A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Marius Tolvaj szerint Kökös község sürgősségi helyzeteket kezelő bizottsága azt a döntést hozta, hogy szükség esetén rést ütnek a Tatrang patak jobb oldali töltésén, a falu régi temetője környékén, hogy minimálisra csökkentsék az áradás okozta károkat.

A hatóságok már értesítették az embereket, hogy az állatokat és a házaikban található ingóságokat költöztessék el, ugyanakkor berendezték a kultúrotthont, hogy szükség esetén elszállásolhassák az embereket.

A katasztrófavédelem szakemberei szivattyúkkal segítettek azoknak, akiknek háztartását elöntötte az ár, mentőcsónakokkal segítenek a bajba került embereken.

A tűzoltók azt javasolják a lakosságnak, hogy kerüljék az árvíz sújtotta övezeteket, ne közelítsék meg a megáradt folyókat és homokzsákokkal védjék otthonaikat.

Kökös község polgármestere, Sánta Gyula az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a Tatrang patak jobb oldalán található mintegy 25 háztartást veszélyeztet az árvíz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS