2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kelemen Hunor a kovásznai prefektus bírságairól: ennek az ámokfutásnak véget kell vetni!

2018. március 14. 18:17, utolsó frissítés: 18:21

A Facebookon reagált az RMDSZ elnöke arra, hogy Kovászna megye prefektusa pénzbírsággal sújtotta Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely polgármesterét amiatt, hogy március 15-ére magyar zászlókat tűztek ki városaikban.


Sebastian Cucu szerint a polgármesterek nem tartották be az 1994/75-ös zászlótörvény előírásait, amely alapján a magyar zászlók mellé a román lobogót is ki kellene helyezniük, ezért 5000 lejes pénzbírságot rótt ki rájuk.

"Március 15. a szabadság, a testvériség és az egyenlőség ünnepe. Március 15. egymás tiszteletéről szól. Március 15. értékei is lehetnek mindnyájunké, mert egyik sem szól mások ellen, egyik sem fogy el, ha megosztjuk. Nem így gondolja ezt Kovászna megye prefektusa, aki helyi kiskirályt és büntetősdit játszik nemzeti ünnepünk közeledtével. Újra örömét leli abban, hogy sorra bírságolhatja Háromszék önkormányzatait.

Miközben Románia azt állítja, példaértékű kisebbségi modellt épített ki, közben azokat a polgármestereket bünteti a kormánymegbízott, akik a magyar trikolór színeibe öltöztették a településeket. Ennek az ámokfutásnak véget kell vetni!" - írja Facebook-oldalán Kelemen Hunor.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS