2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fegyelmi eljárás indul a DNA-nál végzett ellenőrzések irányítója ellen

2018. március 14. 18:51, utolsó frissítés: 18:51

Fegyelmi kivizsgálást indított az Igazságügyi Felügyelet (IJ) Elena Rădescu igazságügyi felügyelővel kapcsolatban, aki az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA) végzett ellenőrzéseket irányította.

Az Igazságügyi Felügyelet arról tájékoztatta szerdán az AGERPRES hírügynökséget, hogy Elena Rădescu ellen fegyelmi eljárást indított, mert az említett felügyelő valótlanságokat állított telefonos hozzászólásában egy televíziócsatorna műsorában, és ez sérti az általa betöltött funkció méltóságát és presztízsét.

Ugyanakkor Elena Rădescu szabálysértést követett el, mert a DNA tevékenységét kivizsgáló felügyelőcsoport koordinátoraként megbeszélte a DNA főügyészével az ellenőrzés körülményeit, anélkül, hogy erről korábban értesítette volna az általa irányított testület tagjait és az Igazságügyi Felügyeletet - derül ki a tájékoztatásból.

A fegyelmi eljárást a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészekkel foglalkozó fegyelmi osztálya folytatja le, és ez dönt majd Elena Rădescu esetleges felelősségre vonásáról. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS