2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dăncilă: a belügyi alakulatok felkészültek a kényszerű kilakoltatásra is

2018. március 15. 13:53, utolsó frissítés: 13:53

Felhívással fordult csütörtökön Viorica Dăncilă kormányfő a Kovászna megyei Köpec lakosaihoz, akik nem hajlandók elhagyni az árvíz által fenyegetett otthonaikat, hogy kövessék a hatóságok utasításait.


Dăncilă a kormányülés kezdetén számolt be a Kovászna megyei árvízhelyzetről. Mint elmondta, Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter hajnal óta Köpecen van, ahol a belügyi alakulatokkal és a helyi hatóságokkal együtt felmérték a vízállást és a gát állapotát. Jelenleg a helyszínen van Carmen Dan belügyminiszter is, tette hozzá a kormányfő.

„Pillanatnyilag az a legfontosabb, hogy rábírjuk az embereket az árvíz által veszélyeztetett terület elhagyására. Még ha jelenleg vissza is húzódott a víz, a nyomás továbbra is nagy, és ha átszakad a gát, az emberek élete kerül veszélybe” - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a belügyi alakulatok felkészültek a kényszerű kilakoltatás végrehajtására is, amennyiben szükség lenne rá.

Viorica Dăncilă arról is beszámolt, hogy a belügyminisztérium csütörtök reggeli adatai szerint 13 megye 31 települését sújtotta az árvíz.

Három országút és több mint 350 gazdaság került víz alá. A prefektusok és a hatóságok készenlétben állnak Brassó, Bákó, Călăraşi, Kovászna, Dâmboviţa, Giurgiu, Hargita, Maros, Prahova, Szeben, Teleorman, Vâlcea és Vaslui megyében, hogy szükség esetén a lakosság segítségére siessenek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS