2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lázár János Sepsiszentgyörgyön írta alá az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést támogató ívet

2018. március 15. 19:33, utolsó frissítés: 19:33

Sepsiszentgyörgyön, március 15-én írta alá az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést támogató ívet Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki a megyeszékhelyen tartott ünnepség díszvendégeként érkezett Háromszékre.

„Történelmi pillanat, hogy a miniszter úr itt, Sepsiszentgyörgyön, Székelyföldön írta alá ezt a rendkívül fontos polgári kezdeményezést, biztos vagyok benne, hogy április 3-án több mint egy millió aláírás lesz több mint hét tagországban, ahogy ez szükséges” – emelte ki az aláírást követően Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Lázár János elmondta, Antal Árpád polgármester felkérésére írta alá a kisebbségvédelmi kezdeményezést támogató ívet. "A mi politikai családunk sokat tesz azért, hogy az aláírások összegyűljenek, folyamatosan kampányolnak ennek érdekében. Van annak is jelentősége, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére jöttem ide, szeretnénk kifejezni elismerésünket Sepsiszentgyörgy előtt” – fogalmazott az aláírást követően Lázár János, aki méltatta a kezdeményezés fontosságát, hozzátéve, hogy az április 8-ai magyarországi választásoknak regionális jelentősége is van, hogy milyen útra áll rá Közép-Európa, hogy erősödik-e a nemzeti függetlenség, nemzeti önrendelkezés gondolata. „Mivel értékalapú politizálást folytatunk, az elért eredmények: családtámogatás, adópolitika, határon túli magyarokért vállalt felelősség érdemi veszélyben van. Ilyen szempontból van tétje a választásoknak, és igen, számít az a szavazat is, amit a határon túliak leadnak” – mutatott rá Lázár János.

A Minority Safepack Initiative – Európai védelmet jogainknak! az európai kisebbségek jogvédelméről szól, arról, hogy tagállamait – így Romániát is – kényszerítse a kisebbségek jogainak betartására. 1 év alatt összesen 1 millió aláírásra van szükség az Európai Unió hét tagállamából, az aláírásokat április 3-ig kell összegyűjteni.
(Közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS