2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi miniszter szerint a CSM válaszában csak „kikozmetikázta” Kövesi érveit

2018. március 17. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

Tudorel Toader igazságügyi miniszter úgy értékeli, hogy a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) dokumentuma, amellyel megindokolja a korrupcióellenes főügyész visszahívására tett miniszteri javaslattal kapcsolatos negatív véleményezést, a Laura Codruţa Kövesi érveinek „tükrözése”.

„Meggyőződésem, hogy a CSM gyakorlatilag nem csinált semmit, vette az általam bemutatott húsz pontot, vette a főügyész válaszait, ezeket jónak tekintette, megcsavarta, kicsit kikozmetikázta, valamennyit változtatott a formájukon, és ennyi. (…) Magam is figyelmesen elolvastam a választ a 20 pontra, ezek tükörképei annak, amit Kövesi mondott, azaz a CSM kicsit kikozmetikázta, s azt mondta, hogy így jól van” – nyilatkozta Toader pénteken az Antena 3 televízióban.

Az igazságügyi miniszter szerint, az utóbbi napokban megjelent információk alapján nincs ok fegyelmi eljárást kezdeményezni a korrupcióellenes főügyész ellen. „Fejezzük be, amit elkezdtünk” – jegyezte meg Toader.

A CSM ügyészi részlege pénteken közölte, elküldte az Államelnöki Hivatalnak a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész visszahívására vonatkozó javaslat kapcsán kiadott negatív véleményezés indoklását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS