2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fidesz-kommentelők jobbikosoknak adták ki magukat, hogy a nevükben erdélyi magyarokat gyalázzanak

2018. március 19. 12:08, utolsó frissítés: 12:08

Szávay István, a Jobbik parlamenti képviselője egy Facebook-posztjában arról ír, hogy a Fidesz megrendelésére trollhadsereg szidja az erdélyi magyarokat. A kommentelők magukat jobbikosoknak adják ki.

Több, a Jobbikot támogató Facebook-csoportban jelentek meg ilyen fajta üzenetek, például „A jövő pártja a Jobbik” csoportban. A Magyar Idők a kommentek megjelenése után cikket is írt az ügyről „Megtagadják a határon túliakat a jobbikosok” címmel.Szávay szerint azonban nem a jobbik-szimpatizánsok szidják az erdélyi magyarokat. Egy képet is posztolt, amiben Gálfi Laura, a Fidesz ifjúsági szekciójának, a Fidelitas XII. kerületi csoportjának tagja eligazítja a fideszes kommentelőket.

Szávay azt írja, a cikk megjelenése után felkeresték az érintett jobbikos Facebook-csoportok adminjait, miután a befotózott kommenteket már nem találták az oldalakon. Az adminok arról tájékoztatták őket, hogy a kommenteket nem ők törölték, vagyis minden bizonnyal a kommentek szerzői maguk tüntették el hozzászólásaikat, nehogy nyomon követhető legyen a dolog.

Szávay azt írja, hogy munkatársait megkérte, hogy vizsgálják meg a jogi lépések lehetőségeit az ügy érintettjeivel szemben.

Gálfi Laura Facebook-bejegyzésben tagadja, hogy bármi köze lenne a befotózott hozzászóláshoz, mint írja, jelenleg sem és soha nem is volt tagja ennek a Facebook-csoportnak, és a Fidesz kampányközpontjának sem továbbított soha semmilyen utasítást. (mérce)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS