2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ludovic Orban az alkotmánybírósági döntés kapcsán: Kelemen Hunor kérjen bocsánatot!

2018. március 19. 19:17, utolsó frissítés: 19:17

Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek bocsánatot kell kérnie - véli Ludovic Orban. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt követően nyilatkozta ezt, hogy az alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek ítélte a marosvásárhelyi római katolikus iskola megalapításáról rendelkező törvényt.


"Amint azt nagyon jól tudják, az RMDSZ elnöke megtámadott engem, sőt figyelmeztetett, hogy ha alkotmányossági kifogást emelünk a törvény ellen, tudom is én, mi fog történni, és milyen lesz majd a PNL és az RMDSZ közötti kapcsolat. Én akkor mondtam, hogy nem etnikai alapon támadjuk meg a jogszabályt az alkotmánybíróságon, hanem alkotmányossági és törvényes okok miatt. Lám, ma az alkotmánybíróság minket igazolt. (...) Elvárnám, hogy Kelemen Hunor kérjen bocsánatot, de kétlem, hogy megtenné" - nyilatkozta Orban a parlamentben.

Az alkotmánybíróság hétfőn alaptörvénybe ütközőnek ítélte a marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceum újraalapításáról rendelkező törvénytervezetet, amelyről a PNL és a Népi Mozgalom Párt (PMP) kért normakontrollt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS