2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Porcsalmi Bálint: kiállunk a nagybányai magyar iskola mellett, a polgármester tévedett

2018. március 19. 20:44, utolsó frissítés: 2018. március 20. 11:30

Nagybánya polgármestere tévedett, vissza kell vonnia a kijelentését, és elnézést kell kérnie a magyar közösségtől – hangsúlyozta Cătălin Cherecheș március 15-i, a Németh László Elméleti Líceum iskolaközösségét megalázó ünnepi beszéde kapcsán Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

"Ha azt mondjuk, hogy a romániai magyar oktatás prioritása közösségünknek, akkor ennek az elvnek, nem pedig félelmeinknek kell alárendelnünk az RMDSZ munkáját. Amikor magyar gyermekek jövője a tét, minden körülmények között világossá kell tennünk: ezzel senki sem játszadozhat" – utalt a polgármester kijelentésére Porcsalmi.

Az ügyvezető elnök határozott meggyőződése: a magyar oktatás ügye van annyira fontos, hogy nem képezheti politikai csatározások tárgyát a nyilvános térben. Ebben a kérdésben egységesen kell fellépniük a magyar közösség képviselőinek és oktatási intézmények vezetőinek a román többség felé.

"Az RMDSZ helyi szervezetének továbbra is az kell legyen a feladata, hogy kiterjessze és javítsa a magyar oktatási hálózat lehetőségeit Nagybányán. Akkor is, ha az önkormányzat által működtetett iskola érdekében magát a polgármestert kell higgadtságra intenie" – összegzett az ügyvezető elnök. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS