2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az egészségügyi miniszter szerint nem fognak csökkenni az orvosok bevételei

2018. március 20. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Az orvosok bevételei nem fognak csökkenni, azonban nem vonják vissza az egészségügyi rendszerben megítélhető pótlékok arányát szabályozó 10-es mellékletet, nyilatkozta Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden a parlamentben.


„Be kell tartanunk a törvényt. Ezt mindenkinek meg kell értenie. Mindenkinek jogában áll azt csinálni, amit akar. Mi tettünk bizonyos javaslatokat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy senkinek nem csökken a bevétele.

A 10-es mellékletet a 153-as számú törvény alapján vezettük be, amely előírja, hogy a pótlékok aránya legtöbb 30 százalék lehet. Nagyon világosak a számításaink, az orvosok bevétele nem csökken. (...) Ez a melléklet 2018-ra érvényes. 2019-től kezdődően, amikor más személyzeti kategóriák esnek majd a 153-as törvény hatálya alá, a megmaradt különbözetek az orvosok pótlékait fogják növelni” - magyarázta a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy visszavonja-e a 10-es mellékletet, a miniszter azt válaszolta, hogy nem.

„Nem becsülöm le az orvosok fontosságát. A pótlékok szabályozása, amelyet bevezetünk, azt mutatja, hogy érdekelnek és foglalkoztatnak ezek a kérdések.” - nyilatkozta Pintea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS