2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghosszabbította a munkaprogramot a képviselőház az igazságügyi törvények elfogadásának érdekében

2018. március 20. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

A képviselőház kedden úgy döntött, hogy meghosszabbítják a munkaprogramot a bírák és ügyészek jogállását szabályozó 2004/303-as törvény, az igazságszolgáltatás működését szabályozó 2004/304-es törvény és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) megszervezéséről és működéséről szóló 2004/317-es törvény módosításainak elfogadása érdekében.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői tiltakozásképpen a pulpitus elé ültek, #fărăpenali (büntetőügyesek nélkül) feliratú pólókat viselve.

A munkaprogram meghosszabbítását 145 támogató és 65 ellenszavazattal fogadták el.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakciójának vezetője, Raluca Turcan bírálta a döntést, mondván, hogy a koalíció honatyái olyan eszközzé alakítják a parlamentet, amely segítségével „rátehetik kezüket az igazságszolgáltatásra”.

Claudiu Năsui, az USR-frakció vezetője szerint az ilyen döntések miatt bíznak a legkevésbé a parlamentben a romániai állampolgárok.

Florin Iordache
, az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság elnöke azt felelte, hogy a bizottság csupán összhangba hozta a tervezeteket az alkotmánybíróság döntéseivel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS