2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

D. Barna az igazságügyi törvények módosításának elfogadása után: ismét áll a háború

2018. március 20. 19:16, utolsó frissítés: 19:16

"Mától ismét hivatalosan is áll a háború" jelentette ki kedden Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azt követően, hogy a parlament elfogadta az igazságszolgáltatásról szóló három törvény módosítását, és hozzátette: hónap végén az USR aláírásgyűjtésbe kezd a "Büntetőügyesek nélkül a köztisztségekben" kampány keretében.

"Mától ismét hivatalosan áll a háború. Úgy tűnik, hogy ez az esztendő sem Romániáról, az infrastruktúráról, az oktatásról, egészségügyről szól majd, hanem az igazságszolgáltatási törvényekről. Úgy tekintjük, hogy ez a mai döntés csak az előjátéka a büntetetőtörvénykönyvek ellen meghirdetett csatának" - nyilatkozta Barna a parlamentben.

A pártelnök szerint az USR képviselőinek tiltakozása a büntetőügyesek nélkül feliratú polókkal, nem volt más, mint a társadalom hangjának megjelenítése a parlamentben.

A képviselőház kedden szavazta meg a három igazságügyi törvény - a bírák és ügyészek jogállását szabályozó 2004/303-as, az igazságszolgáltatás működését szabályozó 2004/304-es, és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács CSM) megszervezéséről és működéséről szóló 2004/317-es jogszabály - módosításait. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS