2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: Sürgősségi rendelettel létrehozza a kormány az euróra való áttérést előkészítő országos bizottságot

2018. március 21. 18:27, utolsó frissítés: 18:27

Sürgősségi rendeletet fogad el szerdai ülésén a kormány az euróra való áttérést előkészítő országos bizottság létrehozásáról - jelentette be a miniszterelnök az ülés elején.

Viorica Dăncilă hangsúlyozta, az euró bevezetése az ország legjelentősebb projektje Románia uniós csatlakozása óta, és bár sok szó esett róla, soha nem szabtak konkrét időpontot erre. Az euróra való áttérést előkészítő országos bizottságnak többek között az lesz a feladata, hogy megszabja az euró bevezetésének menetrendjét, illetve hogy hozza meg egyrészt a gazdasági szféra, másrészt a társadalom erre történő felkészítését célzó intézkedéseket.

A testületben az Államelnöki Hivatal, a kormány, a helyi hatóságok, az akadémiai szféra, a civil szervezetek, a munkáltatói szövetségek és a szakszervezetek képviselői egyaránt helyet kapnak. A bizottságot két elnök - a kormányfő és a Román Akadémia elnöke - vezeti majd, akiknek munkáját két alelnök - a Román Nemzeti Bank kormányzója és a gazdasági ügyekkel megbízott miniszterelnök-helyettes - segíti - tette hozzá Dăncilă.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS