2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mága Zoltán hegedűművész is aláírta a Minority SafePack kezdeményezést

2018. március 22. 11:29, utolsó frissítés: 11:29

Sepsiszentgyörgyi koncertje végén írta alá Mága Zoltán és zenekarának tagjai az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést támogató ívet, március 21-én.

Az RMDSZ Nőszervezetének meghívására a hegedűművész jótékonysági koncert-turnéja egyik állomásaként, a 100 Templomi Jótékonysági Koncert elnevezésű egyedülálló kezdeményezése révén látogatott Erdélybe, amely nem jöhetett volna létre a magyar kormány támogatása nélkül.

„Az egységes magyar nemzetért, gyermekeink jövőjéért írjuk mindannyian alá a kezdeményezést. Azt kérjük Brüsszeltől, hogy foglalkozzon az őshonos kisebbségek jogainak bővítésével, hiszen az erdélyi magyarok otthon vannak Európában, és tennünk kell azért, hogy szülőföldjükön boldogulhassanak” – emelte ki az aláírást követően Mága Zoltán.

Az RMDSZ Nőszervezete is részt vesz a kisebbségi polgári kezdeményezés, a Minority SafePack aláírás-gyűjtési kampányában.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke ennek kapcsán kihangsúlyozta: „Őshonos nemzeti kisebbségként olyan Európát akarunk, ahol szabadon használhatjuk anyanyelvünket, nemzeti szimbólumainkat, egyenlő bánásmódot akarunk.

Azt akarjuk, szülessen európai törvény a nemzeti kisebbségek jogainak védelmére. Egymillió aláírást kell összegyűjtenünk, szerte Európában, és már nagyon közel állunk a célhoz. Mága Zoltán és zenekara is támogatja az ügyet.”


A nőszervezet elnöke arra biztatta mindazokat, akik még nem írták alá a támogatói ívet, hogy éljenek a lehetőséggel, és kézjegyükkel tegyenek a székelyföldi magyarságért és saját jövőjükért. A koncert résztvevőinek lehetőségük nyílt az esemény végén aláírni a Minority SafePack kezdeményezést. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS