2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

TAROM vezérigazgatója: Szeretnénk összekötni az ország nyugati régóját Chişinău-val és Konstancával

2018. március 25. 15:40, utolsó frissítés: 15:40

Románia nyugati részét Chişinău-val és Konstancával tervezi a légi utasszállítás révén összekötni a TAROM - jelentette ki Wolff Werner-Wilhelm, a légitársaság vezérigazgatója.

"Szeretnénk összekötni az ország nyugati régóját Chişinău-val, ugyanakkor Konstancát is szeretnénk összekötni a nyugati országrésszel, hogy az embereknek lehetőségük legyen normális körülmények között eljutni a tengerre' - mondta a TAROM vezérigazgatója.

Wolff Werner-Wilhelm azt is elmondta, hosszú távú terveik között szerepel egy New York-i, valamint egy pekingi járat beindítása is.

A 2018 - 2020-as kormányprogram előirányozza a TAROM gépparkjának megújítását, 27 új, csökkentett üzemanyag-fogyasztású és alacsonyabb zajszennyezést okozó repülőgép beszerzését, valamint új, Amerikába és Ázsiába tartó járatok beindítását.

Wolff Werner-Wilhelm vasárnap Iaşi-ban úgy nyilatkozott, hogy az első két új gép beszerzése a következő hónapokban megtörténik.

A TAROM vasárnap indította el Iaşi - Temesvár járatát. A légitársaság hetente négyszer biztosít utasszállítást Iaşi - Temesvár, illetve Temesvár - Iaşi között. A menettérti jegyek ára 40 eurónál kezdődik.

A repülők hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap közlekednek majd a két város között. Hétfőn, szerdán és csütörtökön 08:30-kor száll fel a gép Iaşi-ból és 10:20-kor landol Temesváron. Vasárnap 13:30-kor indul Iaşi-ból és 15:20-kor érkezik Temesvárra.

Wolff Werner-Wilhelm azt is elmondta, egyelőre a nyári időszakra tervezik a Iaşi - Temesvár járat működtetését, tehát március 25-étől október utolsó vasárnapjáig. Ez alatt azt is felmérik, mekkora igény van erre a szolgáltatásra az utazóközönség részéről.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS