2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

RMDSZ: A visszaélésekre lehetőséget adó rossz jogszabályok módosítására van szükség

2018. március 25. 18:57, utolsó frissítés: 2018. március 26. 09:42

"Önkormányzati vezetőink példás munkát végeznek közösségünk érdekében, és nagyon sokat jelent ez mindenütt, de különösképpen azokon a településeken, ahol a magyarság számbeli kisebbségben él. Munkájuk ellehetetlenítése, egy vezető mondvacsinált bizonyítékok alapján való megvádolása, majd elítélése a közösség elleni támadásnak tekinthető. Éppen ezért nekünk, romániai magyar önkormányzati vezetőknek zárnunk kell sorainkat, az eddigieknél jobban, és fel kell emelnünk hangunkat e nyilvánvaló igazságtalanság ellen" - írja az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsa által küldött közlemény, amely a Horváth Anna tisztessége számunkra egyértelmű címet viseli.

A közlemény úgy fogalmaz, ami 2018. március 23-án Kolozsváron történt, az felháborító, és nem állja ki a jogállamiság próbáját. "Ki kell mondanunk: sajnos Románia nem jogállam" - áll a közleményben.

Az Országos Önkormányzati Tanács a közleményben felkéri az RMDSZ szenátorait és parlamenti képviselőit arra, hogy szorgalmazzák a visszaélésekre lehetőséget adó rossz jogszabályi megfogalmazások módosítását, "tehát kérjük, hogy a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvényt sürgősséggel módosítsák, hogy ártatlan emberek elítélésére ne legyen jogalap" - áll a március 24-én Kolozsváron keltezett közleményben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS