2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerbiai látogatáson tartózkodik az igazságügyi miniszter

2018. március 26. 10:12, utolsó frissítés: 10:12

Szerbiai látogatáson tartózkodik hétfőn Tudorel Toader. Az igazságügyi miniszter többek között szerb hivatali kollégájával is találkozik, akivel a szökésben levő Sebastian Ghiţă ügyéről is tárgyalni fog.

Az igazságügyi miniszter vasárnap megerősítette az Agerpres hírügynökségnek, hogy Szerbiában tartózkodik, és hétfőn kezdi el hivatalos megbeszélései sorozatát. Hétfő reggel találkozik szerb hivatali kollégájával, akivel Sebastian Ghiţă ügyéről is egyeztetni fog - közölte Toader.

Múlt héten a tárcavezető a téma kapcsán azt mondta, az általa vezetett minisztérium és a hazai bíróságok a lehető legrövidebb időn belül elküldték a szerb hatóságoknak a Ghiţă kiadatása ügyében igényelt dokumentumokat, ezen túlmenően sem ő maga, sem a romániai bíróságok nem járhatnak közben annak érdekében, hogy az illetékes szerbiai bíróság gyorsítsa fel az eljárást ügyben.

Sebastian Ghiţă ellen több korrupciós ügyben is bűnvádi eljárás van folyamatban Romániában. A volt képviselő 2016 decemberében megszökött az országból, és Szerbiában fogták el tavaly áprilisban. A per, amelyen a román államtól érkezett kiadatási kérelemről döntenek, még folyamatban van. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS