2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy újabb parlamenti különbizottság létesítését kezdeményezi a PSD

2018. március 26. 15:51, utolsó frissítés: 15:51

Újabb parlamenti különbizottság létesítését kezdeményezi a Szociáldemokrata Párt (PSD). A Liviu Dragnea pártelnök szerint vélhetően jövő héten megalakuló testület feladata a nemzetbiztonsági törvények módosítása lesz. A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke egyetért a kezdeményezéssel.

Dragnea az alakulat országos politikai bizottságának ülését követően kifejtette, a PSD Gabriel Vlase képviselőt és Claudiu Manda szenátort bízta meg a testület megalakításának koordinálásával. Előbb kikérik a kisebbik koalíciós párt, az ALDE beleegyezését, és a tervek szerint jövő szerdán hozzák létre a parlamenti különbizottságot, „elindítva ezáltal a nemzetbiztonsági törvények módosításának folyamatát” - vázolta a PSD vezetője.

Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök helyesli a kezdeményezést.

„Úgy vélem, hasznos lenne egy olyan bizottság, amely a törvénymódosító javaslatok kielemzésével foglalkozna. Több olyan jogszabály van, amely még a '90-es évek elején született. Ezeket összhangba kell hozni a jelen politikai valóságával, azokhoz az újfajta fenyegetésekhez kell igazítani, amelyekkel más EU- és NATO-tagállamokhoz hasonlóan Romániának is szembe kell néznie” - vélekedett a szenátus elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS