2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehurrogták a parlamentben az RMDSZ politikusait, amiért nem szavazták meg az egyesülés ünnepi nyilatkozatát

2018. március 27. 13:10, utolsó frissítés: 13:39

A parlament két házának együttes ülése kedden elfogadott egy ünnepi nyilatkozatot Besszarábia és a Román Királyság egyesülésének századik évfordulójának alkalmából.

A nyilatkozat szerint Románia üdvözli és támogatja azon moldovai állampolgárok akaratát, akik szeretnék a két ország újraegyesítését, továbbá Románia és állampolgárai mindig készen állnak arra, hogy a moldovai állampolgároknak az újraegyesülési szuverén akaratuk kifejezését elősegítsék.

A két ház együttes ülése mellett a moldovai kormány is képviseltette magát a román parlamentben.

A dokumentum szövegét, amely megemlékezik Besszarábia és a Román Királyság egyesüléséről, valamint biztosítja támogatásáról azon állampolgárokat, akik ennek az eseménynek egy esetleg megismétlődését szeretnék elősegíteni, az RMDSZ kivételével mindegyik parlamenti párt támogatta.

Korodi Attila RMDSZ-es képviselő arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy az RMDSZ-es politikusokat kihurrogták azért, amiért a fenntartásaik miatt tartózkodtak, és nem fogadták el a nyilatkozatot.Pontosan egy évvel ezelőtt Klaus Johannis államfő nemzeti ünneppé nyilvánította március 27-ét. (Agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS