2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kulturális bizottságok jóváhagyták a TVR igazgatótanácsi jelöléseit

2018. március 27. 18:59, utolsó frissítés: 18:59

A szenátus és a képviselőház kulturális bizottságai jóváhagyták kedden a Román Televíziótársaság igazgatótanácsába jelölt személyek listáját. A jelöltek meghallgatását követően a végső szavazásra szerdán, a két kamara együttes ülésén kerülhet sor.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjei: Doina Gradea, Sorin Ilieşiu, Smaranda Shalit Vornicu és Bogdan Ghiţulescu. Helyettesek: Sorin Burtea, Cristina Dobriţoiu, Camelia Oana Ivaşcu, Tiberius Daniel Muşuroi.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Cristian Vasile Petcut és Liviu Brătescut jelölte címzetes tagként, Cristina Ancuţa Pocorát és Radu Carpot helyettesként.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Dorin Dan Lazeát jelölte, Bogdan Victor Ghiu helyettes.

Az RMDSZ Nagy Debreczeni Hajnalt jelölte az igazgatótanácsba, helyettesként Rostás Péter Istvánt jelölték.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) részéről Andrei Ciprian Coman kerül az igazgatótanácsba, helyettese Adrian Găzdaru lehet.

A nemzeti kisebbségek csoportja részéről Cornea Raico kerül a tanácsba, Ghiţă Andreea Julika helyettes.

A kormány Cătălin Blebeát jelölte a televíziótársaság vezetőségébe, helyettest nem jelöltek.

Az Államelnöki Hivatal részéről Christel Ţopescu kerül be az igazgatótanácsba, míg helyettese Bogdan Alexandru Cuza lesz.

A Román Televíziótársaság alkalmazottai részéről két képviselő kerül az igazgatótanácsba, Monica Ghiurco és Sebesi Karen Attila újságírók, helyetteseik Mihai Rădulescu és Cristian Stoian lesznek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS