2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több pénz jut a kisebbségi kulturális programok támogatására

2018. március 27. 20:33, utolsó frissítés: 20:33

Kedden publikálták Románia Hivatalos Közlönyében azt a határozatot, amelyben az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, illetve tizenhét nemzeti kisebbségi szervezet idei költségvetésének elköltési mechanizmusáról rendelkezik a kormány.

„A határozat közlönybeli megjelenésének pillanatától elindítottuk azokat a belső intézményi folyamatokat is, amelyek a 2018-as kulturális pályázati kiírás meghirdetéséhez szükségesek, hiszen ez a kiírás nagy érdeklődésnek örvend a kulturális rendezvényszervezők körében” – mondta Laczikó Enikő államtitkár a jelenlegi hivatalbeli munkáról. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az idei költségvetés 40 százalékos növekedést mutat az általa vezetett intézménynek, illetve 5 százalékosat a kisebbségi szervezeteknek kiutalt alapok esetében.

„Nagy öröm számunkra az, hogy a költségvetésünk növekedett, hiszen már a múlt évben is tapasztaltuk: az alapok nem elegendőek a kulturális projektek vissza nem térítendő támogatására. 2018-ban ez a helyzet javul, így arra biztatom mindazokat, akik a kulturális, nyelvi és vallásos önazonosság, illetve a nemzeti kisebbségekhez tartozók jogainak népszerűsítésére, valamint a toleranciahiány elleni küzdelemre irányuló rendezvényeket terveznek ebben az évben, hogy a kiírás megjelenése után nyújtsák be pályázataikat a Hivatalhoz. Ez a kiírás a következő időszakban fog majd megjelenni, kommunikációs felületeinken is ismertetni fogjuk” – fogalmazott Laczikó Enikő államtitkár. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS