2021. május 15. szombatZsófia, Szonja
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A SRI beleegyezett a titkosszolgálat és a legfőbb ügyészség közti megállapodások titkosságának feloldásába

2018. március 27. 20:43, utolsó frissítés: 22:37

Feloldják a legfőbb ügyészség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közti megállapodások titkosítását, és nyilvánosságra hozzák ezeket, de csakis miután az ügyészség beleegyezett ebbe, nyilatkozta kedden a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke, Claudiu Manda.


"Tájékoztattam a bizottságot, hogy még egy beszélgetésem volt a SRI igazgatójával. Egy újabb elemzést követően arra a következtetésre jutott, hogy a megállapodás minden cikkelyének titkosítása feloldható és nyilvánosságra hozható. Tehát ami a szolgálatot illeti, egyetlen olyan elem sincs, amibe ne egyeztek volna bele, így ma vagy legkésőbb holnap reggel a SRI átküldi a legfőbb ügyészségnek a titkosítás feloldására vonatkozó beleegyezését, majd kérni fogják az ügyészség beleegyezését is" - nyilatkozta Manda a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság keddi ülése után.

A bizottság elnöke hozzátette, hogy a megállapodás a legfőbb ügyészség és a hírszerző szolgálat között jött létre, így az ügyészségnek is bele kell egyeznie, hogy feloldják a dokumentumok titkosítását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS