2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader arra kérte a kormányt, hogy tegye közzé az igazságügyi törvények módosításáról szóló GRECO-jelentést

2018. március 29. 09:27, utolsó frissítés: 09:27

Tudorel Toader szerdai Facebook-bejegyzésében bejelentette, hogy kérte a kormányt, hogy tegye közzé az Európa Tanács keretében működő korrupcióellenes államcsoportnak (GRECO) az igazságügyi törvények módosításáról szóló jelentését.

Toader hangsúlyozta: nem az igazságügyi miniszter, hanem a kormány jogköre engedélyezni a jelentés publikálását.

A GRECO március 19-23. között fogadta el, a kormány március 28-án kapta meg a jelentést. Ezt lefordítják román nyelvre és a kormány elé terjesztik, amely engedélyezheti a közzétételét. Az érvényben lévő szabályok értelmében, a közzététel pillanatáig a jelentésben foglalt információk bizalmasnak tekintendők. Minden korábbi GRECO-jelentést közzétettek - mondta a miniszter, és hozzátette: kérte a kormánytól a legutóbbi dokumentum publikálását is.

Tudorel Toader üzenete azt követően jelent meg, hogy a sajtóban információk jelentek meg arról, hogy a GRECO igen kritikus véleményt fogalmazott meg a romániai igazságügyi törvények módosítása kapcsán, és hogy az erről szóló jelentést „titokban tartja” az igazságügyi miniszter.

Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora felszólította a parlamentben Toadert, hogy sürgősen tegye közzé a GRECO-jelentést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS