2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újjáépítik a két székely megye közötti úthálózatokat Erdővidéken és Udvarhelyszéken

2018. március 30. 10:55, utolsó frissítés: 2018. március 31. 10:28

Újjáépítik a Kovászna és Hargita megyét összekapcsoló erdővidéki és udvarhelyszéki utakat írja a Sláger Rádió. A beruházás európai uniós támogatással valósulnak meg, ezek finanszírozási szerződéseit írták alá csütörtökön a két megye határát jelentő Hagymás-tetőn.

A Kovászna megyei pályázat a Barót-Olasztelek-Vargyas-Hargita megyehatár közötti út újjáépítésére vonatkozik, Hargita megyében az út áthalad Kovászna megye határától Oklánd, Homoródszentmárton, Kányád és Felsőboldogfalva községeken, ahonnan rá lehet térni a Székelyudvarhelyre és a Sóvidékre vezető utakra.

A 2020-ig útjavításra felhasználható európai uniós alapokat a Kovászna megyei önkormányzat erdővidéki megyei utak és hidak teljeskörű felújítására irányítja. Két nagy pályázatról van szó, a Brassó megyei önkormányzattal már korábban aláírták a finanszírozási szerződéseket, amelynek értelmében Kovászna megyében 88 millió lejes munkálatra kerül sor Málnásfürdő – Mikóújfalu – Nagybacon – Bibarcfalva – Barót – ágostonfalvi híd közötti 33,1 kilométeres szakaszon.

Csütörtökön Hargita megyével írták alá a finanszírozási szerződéseket, amelynek köszönhetően Udvarhelyszék irányába is kinyitják Erdővidéket. Ennek a munkálatnak az értéke 47,1 millió lej, a Barót-Olasztelek-Vargyas-Hargita megyehatár közötti útszakasz újjáépítését célozza. A két szerződés összértéke több mint 135 millió lej” – ismertette Tamás Sándor háromszéki tanácselnök.

„A helyi önkormányzatok feladata egyrészt idén elvégezni azokat a munkálatokat, amelyek később akadályozhatják az útépítést, másrészt a civil szférával, vállalkozókkal, kulturális és turisztikai szakemberekkel közösen ki kell dolgozni, hogyan hasznosítják a beruházásból származó eredményeket. ” – mondta Tamás Sándor.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS