2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vádat emelt a DIICOT a karddal rendőrre támadó férfi ellen

2018. március 31. 09:48, utolsó frissítés: 09:48

Vádat emelt a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az ellen a férfi ellen, aki egy radóci (Rădăuţi) házkutatás közben karddal megsebesített egy rendőrt.

Az előzetes letartóztatásban levő Alexandru Huţuleacot szervezett bűnözői csoport létesítése, hatósági közeg bántalmazása emberölési kísérlet révén, emberkereskedelem, ütlegelés és pszichoaktív szerekkel folytatott jogtalan ügyletek vádjával állítják bíróság elé. Ugyanebben az ügyben vádat emeltek Huţuleac hat társa ellen is.

A vádirat értelmében 2017. december 5-én Alexandru Huţuleac - a lakásán végzett házkutatás közben - karddal rátámadt Dan Ciprian Sfichi rendőrre, életveszélyes sérüléseket okozva annak fején, karján és lábán.

A DIICOT szerint a férfi és társai 2016 augusztusa és 2017 decembere között legalább 1 667 tasak kábítószert értékesítettek, tasakonként 50 lejért.

Huţuleacot és két társát azzal is vádolják, hogy 2017 májusában bezártak egy férfit egy iaşi-i tömbházlakásba, és tiltott szerek forgalmazására kényszerítették. Az illetőt folyamatosan megfigyelés alatt tartották, és amikor nem volt hajlandó végrehajtani utasításaikat, megverték. A férfinek végül sikerült elmenekülnie a lakásból, csaknem két hónapon át kórházban kezelték.

Az ügyet a suceavai törvényszék tárgyalja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS