2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbírságolták Tamás Sándort

2018. március 31. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Megbírságolták a Kovászna megyei tanácselnököt, amiért nem ültetett gyakorlatba egy jogerős bírósági ítéletet. A Kovászna megyei törvényszék döntése értelmében Tamás Sándornak az országos minimálbér 20 százalékának megfelelő összeget kell befizetnie minden nap késésért - áll az Agerpres hírügynökségnek pénteken elküldött közleményben.

A törvényszék március 29-én döntött a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) által kezdeményezett perben, és azért rótta ki a bírságot, mert a megyei tanácselnök nem hajlandó a Megyeháza feliratot a Palat administrativ helyes magyar fordításával helyettesíteni, ahogyan azt a brassói táblabíróság jogerős ítéletében elrendelte - részletezi az ADEC közleménye.

Dan Tănasă, az egyesület elnöke azt nyilatkozta, hogy Tamás Sándor megyei tanácselnök "grófként viselkedik", és ezúttal mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy kifizesse a bírságot.

"Még egyszer bebizonyítottuk, hogy az RMDSZ a két megyében nem hogy nem tartja be a törvényeket, de figyelmen kívül hagyja még a jogerős bírósági ítéleteket is. A törvény az törvény Hargita és Kovászna megyében is, amit még a vezető tisztségekben lévő RMDSZ-tagoknak is be kell tartaniuk" - írja a közleményben.

Az ítéletet feltöltötték a Kovászna megyei törvényszék honlapjára.

Tamás Sándor megyei tanácselnök nem volt elérhető, hogy kifejtse álláspontját. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS