2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A belügyi szervektől nyugdíjba vonultak az ortodox húsvét előtt megkapják nyugdíjukat

2018. március 31. 15:31, utolsó frissítés: 15:31

A belügyi szervektől nyugállományba helyezett személyek még ortodox húsvét előtt megkapják a nyugdíjukat - közölte szombaton Carmen Dan belügyminiszter.

A szaktárca nyugdíjpénztárának vezetősége állítólag arról biztosította a minisztert, hogy a belügyi intézményekből nyugdíjba vonultak közül azoknak, akik bankszámlára kérték a nyugellátásukat, április 5-én utalják a nyugdíjat. "Az, hogy a többiek mikor kapják meg, a Román Postától függ" - írja szombati Facebook-bejegyzésében Carmen Dan.

A miniszter ugyanakkor megjegyzi, az utóbbi időben számos panasz érkezett hozzá egykori alkalmazottaktól arról, hogy nem kézbesítették nekik a januári, februári és márciusi nyugdíjszelvényeket. Ezt azzal magyarázza a tárcavezető, hogy tavaly az átlagosnál sokkal többen kérték a nyugdíjaztatásukat, így jóval több szelvényt kell kikézbesíteni, ezért közbeszerzési eljárásra volt szükség a nyomtatást és csomagolást végző cég kiválasztására. A licitet januárban tartották, és mostanra a nyertes vállalat minden januári, februári és márciusi szelvényt átadott a Román Postának.

"Most már csak a Román Postán múlik, hogy milyen gyorsan kézbesíti ki a nyugdíjszelvényeket. Fontos megjegyezni, hogy a Belügyminisztérium nyugdíjpénztára igénylésre továbbra is bocsát ki igazolásokat" - teszi hozzá bejegyzésében a miniszter. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS