2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Minority SafePack: ma van az utolsó lehetőség aláírni

2018. április 03. 10:21, utolsó frissítés: 10:42

Április 3-án, ma 23.59 órakor zárul a Minority SafePack – Európai védelmet jogainknak kezdeményezés aláírásgyűjtése. Európa több mint 1 millió polgára az RMDSZ és a FUEN által indított európai polgári kezdeményezés támogatásával világosan kifejezte: az őshonos kisebbségek jogait nemcsak Romániában, de az Európai Unióban is rendezni kell.

Köszönet illet mindenkit, aki csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, és mellettünk volt küzdelmünkben. Ma éjfélig még alá lehet írni a kezdeményezést. Az 1 millió aláírás bár összegyűlt, most még nem dőlhetünk hátra, csak magunkban bízhatunk!
A következő órákban is azon leszünk, hogy a kellemetlen meglepetéseket megelőzzük.

A már meglévő közel 1.150.000 aláírás mellé további 50 ezret akarunk összegyűjteni. Ehhez kérjük közösségünk támogatását.

Aki még nem írta alá, az megteheti a jogaink.eu honlapon. De az is segíthet, aki már aláírta. Biztassuk közösen családtagjainkat, barátainkat, hogy ők is tegyék meg!

Most minden megosztás, minden e-mail és telefonhívás sokat segít! Ez az utolsó nap, és az utolsó lehetőség! Ne szalasszuk el!

Szerdán ismertetik a Minority SafePack aláírásszámokat

Április 4-én, szerdán romániai idő szerint 11 órakor azz RMDSZ kolozsvári székházában (Republicii/ Majális utca 60. szám) és a németországi Flensburgban, a FUEN székhelyén ismertetjük a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés összegyűjtött aláírásainak számát.

A sajtó képviselőit a helyszínen Kelemen Hunor szövetségi elnök, a polgári kezdeményező bizottság helyettes képviselője tájékoztatja. Online kapcsolás segítségével ott lesz Vincze Loránt, a FUEN elnöke és Hans-Heinrich Hansen, a polgári kezdeményező bizottság képviselője, a FUEN volt elnöke.

Az eseményt élőben közvetítik majd a Minority SafePack Facebook-oldalán, helyszínen magyar és román nyelvű fordítást biztosítanak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS