2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Beszterce folyóba zuhant egy kisbusz, hét személy életét vesztette

2018. április 05. 09:18, utolsó frissítés: 10:37

Update: A Neamţ megyei tűzoltók befejezték a Beszterce folyóban eltűnt két személy keresését, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Adrian Rotaru, a Neamţ megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.


Az idézett forrás szerint a két eltűnt férfi holttestét 9 óra körül találták meg a mentőcsónakos egységek. A balesetben elhunyt személyek száma így kilencre emelkedett.

Mint kiderült a kisbusz tulajdonosa és sofőrje egy 25 éves fiatal volt, aki szintén elhunyt a baleset során.

-------------------------------------------------------------

Besenyő településen a Beszterce folyóba zuhant egy tíz személyt szállító kisbusz csütörtök hajnalban, tájékoztat a hírről az Agerpres hírügynökség.

Adrian Rotaru, a Neamţ megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője elmondta, hogy a balesetben hét személy életét vesztette, ketten pedig eltűntek.

Daniela Soroceanu, Neamţ megye prefektusa szerint a balesetet az okozta, hogy kiesett a kisbusz bal hátsó kereke.„A baleset után egy személynek sikerült kimásznia a vízből. Tudatánál volt és kórházba szállították. Ahhoz, hogy a mederben dolgozhassanak, a Hidroelectrica vállalat közreműködésére volt szükség, hogy leállítsák a vizet a térségben. Reggel 7 óráig a gépjárműben rekedt kilenc személy közül hetet mentettek ki, azonban az újraélesztési kísérletek ellenére mindannyiukat halottnak nyilvánították” - mutatott rá a katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye.

A helyszínre több mentőkocsi és mentőcsónak mellé egy búvárcsapatot is kivezényeltek.„Két áldozatot továbbra is mentőcsónakokkal keresnek a búvárok” - nyilatkozta Rotaru.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a kisbusz nem volt alkalmas személyszállításra, mivel csupán rögtönzött padok voltak beszerelve a csomagtérbe. A gépjárművel favágókat szállítottak Aradról Săvineşti községbe. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS