2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A vaslui férfi, akit korábban halottnak nyilvánítottak, újra megkéri a bírákat, hogy derítsék ki a valóságot

2018. április 05. 19:31, utolsó frissítés: 19:31

Ismét a bírósághoz fordult Constantin Reliu, 63, akit korábban a bíróség halottnak nyilvánított.

Reliu felszólította a Bărlad Bíróságon eljáró bírákat, hogy semmisítsék meg azt a határozatot, amellyel meghaltnak nyilvánították. Ő beperelte az ex-feleséget, aki az ő ügyében eredetileg a halottá nyilvánítását kérte.

A bârladi bíróságnak meg kell határoznia az ügy első szakaszát, amely után a bíró tisztázza mindkét fél tanúvallomását, hogy ebben az esetben döntést hozhassanak.

Még ha egyszerű döntésnek is tűnhet, a tárgyalás több hónapig is eltarthat, különösen azért, mert körülbelül két hónappal a bírósági szabadság kezdete előtt kerül újratárgyalásra. Így Reliu hivatalosan halottnak tekinthető, bár él.

Nemrég a vaslui törvényszék bírái elutasították a férfi által a 2016. augusztus 10-i határozat ellen benyújtott fellebbezést, amelyben a bărladi bíróság megállapította, hogy elhunyt.

Valójában a férfi külföldön tartózkodott 1992 óta, utoljára 1999-be beszélt rokonaival. 2013-ban felesége felszólította a bíróságot, hogy mondja ki a halálát, ami meg is történt 2016-ban, amikor a bărladi bíróság hitelesítette a nő keresletét.

A tárgyalást indító ügyvéd elmondta a MEDIAFAXnak, hogy az indítványban foglaltak helyesek voltak, még akkor is, ha a halottnak vélt ember később élőnek bizonyult.

(Mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS