2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meghamisították Beke Istvánék ügyét?

2018. április 06. 16:41, utolsó frissítés: 16:57

Daniel Dragomir, a SRI egykori ezredese azt állítja, hogy valakik meghamisították Beke István ügyiratát, hogy terroristának állítsák be őt.


Csütörtökön másodjára hallgatta ki Florian Coldeát, a SRI igazgatójának egykori első-helyettesét a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság. Coldea ennek során vallomásában azt állította, hogy a világon mindenütt protokollumok alapján történik az együttműködés a titkosszolgálatok és más intézmények között, és jelenleg a SRI képtelen megállapodás alapján fellépni a nemzetbiztonságot fenyegető bűncselekmények, például kémkedés, árulás és részben terrorizmus ellen, majd azt is hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy mandátuma alatt a titkosszolgálat valamely tisztje összeállított volna akár egyetlen bűnügyi dossziét is. A beszélgetés középpontjában az egykori igazgatónak az ügyészségekhez, a politikai pártokhoz és a sajtóhoz fűződő viszonya állt.

Miután elhagyta a SRI kihallgatótermét az újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a mai tárgyalás egy bibliai szereplőre emlékezteti őt, aki 2000 évvel ezelőtt képes volt az árulásra 30 ezüst pénzért, majd hozzátette, hogy minden áruló sorsa tragikusan végződött.

Daniel Dragomir, egykori SRI ezredes, miután meghallgatta Coldea nyilatkozatát és vallomását, kijelentette, hogy véleménye szerint Coldea mindenkit megfenyegetett, akiről azt gondolta, hogy a SRI-n belül nyilvánosságra hozhatja az ügyeit.

Az egykori SRI ezredes szerint Coldea sztálinista módszerekkel próbálta irányítani a Román Hírszerző Szolgálatot.

„Ha Coldea terroristákról és kémekről beszél, akkor azt kérdezem, hogy ki fizette a temesvári terrorista autóját, és kik azok akik meghamisították a nyilvántartásokat és terroristának állították be Beke Istvánt?”, tette fel a kérdést az egykori SRI ezredes.

Dragomir elmondta, magára értette az áruló kifejezést, úgy véli Coldea azért utalt árulókra, mert ő a múltban a parlamenti bizottságnak azt vallotta, hogy a SRI 2009-től kezdve öt éven át hallgatott le politikusokat, üzletembereket, újságírókat arra hivatkozva, hogy nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek.

(Agerpres/Mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS