2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: az RMDSZ-hez vigye a szavazólapját, aki még nem juttatta el (X)

2018. április 06. 17:04, utolsó frissítés: 17:08

Az RMDSZ-hez vigye szavazólapját az, aki még nem juttatta el – erre kéri a magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyar embereket Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az RMDSZ elnöke rámutatott: a Nemzeti Választási Iroda közlése szerint a beérkezett szavazatok közel húsz százaléka érvénytelen – ezek nagy része technikai részleteken bukik el. „A Szövetség munkatársai segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében és a levélcsomag összeállításában. Arra kérjük a magyar embereket, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal” – tette hozzá Kelemen Hunor.

Fontos tudni, hogy a román posta az ortodox húsvét miatt nem dolgozik. „Az RMDSZ viszont igen. Irodáinkban szombaton este 8-ig, vasárnap pedig délután 3-ig le lehet adni a szavazatokat. Garantáljuk, hogy minden hozzánk beérkezett szavazólapot eljuttatunk a konzulátusra határidőig” – hívta fel a figyelmet Kelemen Hunor.

Nagyon sokan panaszkodnak, hogy még mindig nem kapták még meg a szavazólapot. Több mint 10 ezer át nem vett szavazólap áll a konzulátusokon. „A Hargita és Kolozs megyeieknek jó eséllyel a konzulátusokra érkezett a szavazólapja, és nem tudnak róla” – részletezte az RMDSZ elnöke. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS