2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Reggel még arról cikkezett a román sajtó, hogy Dăncilă le akar mondani

2018. április 16. 12:08, utolsó frissítés: 12:32

A reggeli órákban arról cikkezett több román médiaorgánum is a g4media.ro portálra hivatkozva, hogy állítólag Viorica Dăncilă miniszterelnök jelezte Liviu Dragneának, a PSD elnökének, hogy le szeretne mondani a miniszterelnöki funkciójáról és EU-s képviselőként kíván tovább dolgozni.

Az ok, amiért a miniszterelnök állítólag kilátásba helyezte a lemondását a portál szerint az volt, hogy Dragnea gyorsított eljárással szeretné véghezvinni az igazságügyi törvények módosítását, és ez Európai Uniós politikai körökben nem vetne jó fényt Dăncilára.

A hotnews.ro beszámolója szerint viszont ma délelőtt találkozott egymással Viorica Dăncilă és Liviu Dragnea, hogy a kormány tevékenységéről tárgyaljanak. A tárgyalás után a miniszterelnök újságrói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy szó sincs arról, hogy le fog mondani a miniszterelnöki pozíciójáról. Dragnea a maga során azt nyilatkozta, hogy Dăncilă "legalább 2020-ig" kormányfő marad.

A g4media.ro arról is írt, hogy Dragnea májusban egy egymilliós tüntetést tervez megszervezni Bukarestben, amely a kormány, a PSD és az igazságügyi törvények módosítása mellett áll majd ki. (g4media.ro/hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS