2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egészségügyi miniszter tárgyalást kezdeményez a kórházak vezetőivel

2018. április 16. 13:54, utolsó frissítés: 13:54

Sorina Pintea egészségügyi miniszter tárgyalásra hívta azon kórházak menedzsereit, ahol tiltakozásokat tartanak, írja az Agerpres hírügynökség.

„Tárgyalásra hívtam a menedzsereket. A Bagdasar kórház menedzserével már tárgyaltam, kicsit átgondoltuk a pótlékok kiosztását és elosztását is. Szerintem nem lesznek különösebb problémák, de végső soron mi csak betartjuk a törvényt.

A kormány felvállalta az orvosok és asszisztensek bérének növelését. Azon személyeknek, akiknek csak 2022-től egyenlítődik ki a fizetésük, bizonyos mértékben csökkent a bérük, ezt próbáljuk kiegyensúlyozni, de minden kórházban más a helyzet. Én tárgyalásra hívtam őket, annak ellenére, hogy a törvényt be kell tartanunk” - nyilatkozta Pintea a Digi 24 hírcsatornának.

Az egészségügyi rendszerben dolgozók a napokban csak az alapfizetésüket kapták meg, mivel a pénzügyesek nem tudják, hogy mi alapján kellene kiszámolniuk a pótlékokat.

Múlt héten a C.C. Iliescu Intézetben és a Sfântul Ioan kórházban tiltakoztak az egészségügyi alkalmazottak a pótlékok csökkentése miatt, hétfőn a Bagdasar kórházban és a Marius Nasta Intézetben is tiltakoznak az alkalmazottak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS