2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarestben tart nagygyűlést májusban a PSD a hagyományos családok támogatásáért

2018. április 16. 15:00, utolsó frissítés: 15:16

Liviu Dragnea, a PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy májusban a PSD egy nagygyűlést szervez Bukarestben annak érdekében, hogy kiálljanak a hagyományos családok mellett és, hogy sürgessék a család fogalmának tisztázásáról szóló népszavazás kiirtását.

A képviselőház 2017-ben elfogadott egy hárommillió ember által aláírt alkotmánymódosító kezdeményezést, amelynek célja, hogy az alkotmányba bekerüljön, hogy a család egy férfi és egy nő szabad akaratából létrejött házasságon alapszik. Azóta a pártelnök már többször is elmondta, hogy támogatja a népszavazás kiírását a család alkotmányos meghatározásának módosításáról.

Klaus Johannis államfő azonban korábban már jelezte, hogy ő nem látja okát, miért kellene siettetni a családfogalom meghatározásának módosítását célzó népszavazás kiírását.

A délelőtt folyamán találkozott egymással Viorica Dăncilă miniszterelnök és Liviu Dragnea, ugyanis a miniszterelnök a kormány tevékenységét és eddig elért eredményeit ismertette a kormány és a párt tagjaival.

Dragnea nem kívánt beszélni a kormány működését ismertető beszámolóról, mivel elmondása szerint a sajtót majd úgyis külön tájékoztatják erről. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS