2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis nem hívja vissza tisztségéből Kövesit

2018. április 16. 18:19, utolsó frissítés: 19:32

Update: Klaus Johannnis nyilatkozata után az Államelnöki Hivatal nyilvánosságra hozta a miniszteri javaslat elutasítását alátámasztó érveket részletesen ismertető dokumentumot. Ebben az elnök többek között rámutat: a különféle felmérések során mind a hazai, mind az európai és nemzetközi szervek pozitívan értékelték a DNA tevékenységét. Az államfő azt is hangsúlyozza, hogy bár a miniszteri jelentés címe szerint a DNA menedzsmentjét vették górcső alá, a szöveg kizárólag a főügyész tevékenységére vonatkozik, más, vezető beosztású ügyész munkájára nincs utalás benne. (agerpres)

----------------------------------------

Tudorel Toader igazságügyi miniszter nem győzött meg arról, hogy vissza kellene hívnom tisztségéből Laura Codruța Kövesi korrupcióellenes főügyészt, ezért nem fogok eleget tenni ennek a kérésnek, jelentette ki a sajtónak hétfő délutáni tájékoztatóján Klaus Johannis köztársasági elnök.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter, az államfő bejelentése után a Facebook oldalán közölte, hogy az Alkotmánybíróságon fog fellebbezni a köztársasági elnök döntése ellen.(hírszerk)

Cikkünket frissitjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS