2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A tandíjmentes egyetemi helyek elosztása miatt tiltakoztak a tanügyminisztérium előtt

2018. április 17. 19:07, utolsó frissítés: 19:07

Körülbelül 30 egyetemi hallgató és tanár tiltakozott kedden a tanügyminisztérium épülete előtt a 2018-2019-es egyetemi évre előirányzott tandíjmentes helyek elosztása miatt - írja az Agerpres.


Jelen volt a megmozduláson az Országos Politikatudományi és Közigazgatási Iskola (SNSPA) adjunktusa, Claudiu Crăciun is, aki szerint a román felsőoktatási rendszer alulfinanszírozott. "Mi elsősorban azt kérjük, hogy növeljék a felsőoktatásra szánt összegeket. Úgy gondoljuk, hogy a kisebb és nagyobb egyetemeket egyaránt több pénzzel kellene támogatni, több helyet kellene biztosítani minden szinten, növelni kell a fejpénz összegét, az elosztásnak ugyanakkor átláthatónak kell lennie" - mondta Crăciun.

Az adjunktus elmondta, azt szeretnék, hogy a szaktárca térjen vissza az eredetileg megállapított beiskolázási számokhoz. Hozzátette, szerinte a módosítások hátterében "politikai vagy személyes indíttatás" állhat. "Ezek a változtatások nem az egyetemek vezetőségét fogják érinteni. Ezek a változtatások a pedagógusokat és elsősorban a diákokat érintik majd, hiszen ha keresett szakokra jelentkeznek, fizetniük kell majd" - állítja a SNSPA adjunktusa. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS