2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Együttműködnek a politikai pártok nőszervezetei a családon belüli erőszak megszüntetéséért

2018. április 17. 20:45, utolsó frissítés: 20:45

Az RMDSZ Nőszervezetének kezdeményezésére kerekasztal beszélgetésre gyűltek össze a parlamenti politikai alakulatok nőszervezeteinek vezetői kedden a Parlamentben. A beszélgetésen az RMDSZ mellett jelen voltak a PSD, PNL, ALDE, USR, PMP, Nemzeti Kisebbségek Parlamenti Csoportjának nőszervezetei.

"Igazi öröm ilyen sok nőt látni együtt, akik azt szeretnék, hogy a nők aktív szerepet vállaljanak a politikai életben. Nagyon fontos számunkra, hogy nyíltan tudjunk párbeszédet folytatni a szervezetek között" – köszöntötte az egybegyűlteket Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet elnöke.

A kerekasztal beszélgetésen a szervezeti tevékenységek ismertetése után azokra a társadalmi problémákra tértek ki, amelyek megoldása iránt nyitottság van a szervezetek között. A beszélgetés eredményeként a továbbiakban együtt próbálnak lépéseket tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a családon és iskolán belüli erőszakot, megállítsák az egyre aggasztóbb népességfogyást. Mindezek mellett olyan családpolitikai intézkedéseket terveznek, amelyek a munkavállaló szülők helyzetét könnyítik, valamint együttműködést készítenek elő annak érdekében is, hogy a női politikusok szerepvállalását erősítsék.

A közös munka érdekében három munkacsoportot alakul, valamennyi politikai szervezet képviselőinek részvételével, akik területenként konkrét együttműködési javaslatcsomagot dolgoznak ki. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS