2021. aug. 4. szerdaDomonkos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iliescuék mellett a TVR volt főszerkesztő-helyettesét is vád alá helyezte a katonai ügyészség

2018. április 18. 12:54, utolsó frissítés: 12:54

A katonai ügyészség büntetőjogi eljárást indított a Teodor Brateş, román közszolgálati televízió egykori főszerkesztő-helyettese ellen, akit emberiség ellen elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítanak, számolt be a hírről az Agerpres hírügynökség.


Az ügyészség szerint Brateş tehető felelőssé azért, hogy a '89. december 22-e és 31-e között a lakosságra nézve súlyos következményekkel járó rémhírek terjedtek el az országban.

A Brateş által közzétett híranyagok ugyanis arról számoltak be, hogy terrorista támadások értek katonai és civil létesítményeket, hogy megmérgezték az ivóvizet, aláaknáztak épületeket, légitámadások történtek, páncélautók vonultak fel az ország különböző utain. Ezen képsorok és információk ismételgetése nagyban hozzájárult az állítólagos terroristáktól való általános rettegés kialakulásához, ez pedig számos emberéletet követelt - állítják az ügyészek. 

Teodor Brateş irányította 1989. december 22-e és 24-e között a forradalomról szóló hírek sugárázását a TVR stúdióiból. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS