2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénzt utal ki az önkormányzat több kolozsvári iskola épületének felújítására

2018. április 18. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

Rehabilitálási költségekre különített el pénzt az önkormányzat a magyar tagozatot is magába foglaló Onisifor Ghibu Elméleti Líceum számára. Emellett felújítási támogatásban részesül a Nicolae Iorga Gimnázium, az Ortodox Szeminárium és az Ana Aslan Műszaki Kollégium is.

Az Onisifor Ghibu Elméleti Líceum illetve a Nicolae Iorga Gimnázium 29 illetve 25,5 millió lejt kap egy-egy új épület felépítésére, a meglévő épület hőszigetelésére és a mozgáskorlátozott személyek közlekedésének megkönnyítését szolgáló akadálymentesítésre. Emellett az összegből a didaktikai és informatikai eszközök beszerzésére is elkülönítenek forrásokat.

Az Ana Aslan Műszaki Kollégium és az Ortodox szeminárium épületei a hőszigetelés, felszerelések beszerzése és mozgáskorlátozott személyek számára történő átépítések mellett új szinttel bővülnek, a költségeket 26,6 illetve 21,2 millió lejből fedezik.

Az iskolák a Regionális Operatív Program oktatási infrastruktúra javítási alapjából bővülnek és újulnak meg.

Oláh Emese alpolgármester elmondta, a fenntartási költségek csökkentése, oktatási körülmények javítása mellett fontos változást jelent az, hogy a mozgáskorlátozottak közlekedésének megkönnyítésére is odafigyel az önkormányzat. „Minden gyerek számára elérhetővé kell tegyük az oktatást, akár szociálisan hátrányos helyzetű családból származik, akár fogyatékkal él.

Az oktatáshoz való hozzáférés nem luxus, hanem minden gyermek alapvető joga. Ezt az önkormányzat figyelembe veszi akkor is, amikor az iskolaépületek felújításáról dönt” - mondta az alpolgármester.(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS