2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea állítólag megegyezett Orbán Viktorral az OECD-felvétel támogatásáról

2018. április 20. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

Csütörtök este az Antena 3 televíziócsatornának adott interjúban Liviu Dragnea a PSD elnöke azt nyilatkozta, hogy többször beszélt telefonon Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Románia felvételéről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD), számolt be a hírről az Agerpres hírügynökség.


Dragnea azt is elmondta, hogy legutóbbi beszélgetésükkor a magyar kormányfő és a magyar külügyminiszter is megígérte, hogy támogatni fogják Románia felvételét az OECD-be.

Magyarország a marosvásárhelyi katolikus líceum megszüntetése és újraalapításának megakadályozása miatt vetette fel, hogy megvétózza Románia felvételét a szervezetbe. A PSD elnöke kifejtette, hogy véleménye szerint jogos volt Magyarország felháborodása, „hiszen mégis csak gyerekekről van szó, akiknek joguk van az oktatáshoz”, jelentette ki Liviu Dragnea.

A pártelnök elmondta, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök közbenjárására sikerült beszélnie Orbán Viktorral, akivel tudatta, hogy találtak megoldást az iskola megalapítására, „mert normális, hogy meg kell alapítani” - jelentette ki Dragnea.

„Néhány napja pedig hivatalosan is megtudtam, hogy Magyarország egyértelműen támogatja Románia felvételét OECD-be” jelentette ki a pártelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS