2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis nincs elragadtatva az ötlettől, hogy Tel Avivból Jeruzsálembe költözzön a román nagykövetség

2018. április 20. 11:51, utolsó frissítés: 11:53

Az Államelnöki hivatal közleménye szerint Klaus Johannis elnököt nem tájékoztatták az izraeli nagykövetség Tel Avivból Jeruzsálembe való költöztetésének tervéről, számolt be a hírről az Agerpres hírügynökség.

Az államfő ezzel Liviu Dragnea PSD-elnök csütörtök esti kijelentésére reagált.

Az államfő szerint a kormány kezdeményezése nem lehet több, mint egy, a témában történő elemzési folyamat kezdete, amelynek konklúzióit csak a (Jeruzsálem státusát központi témaként kezelő) közel-keleti békefolyamattal kapcsolatos tárgyalások lezárása után lehetne majd véglegesíteni.

„Klaus Johannis államfő ismételten leszögezi, hogy Romániának a Jeruzsálem státusával kapcsolatos álláspontja változatlanul egybevág azzal az állásponttal, amelyet az ENSZ biztonsági tanácsa és az ENSZ közgyűlése fogalmazott meg e témában.

Emlékeztet, hogy az ENSZ biztonsági tanácsa és közgyűlése felkérte az ENSZ-tagállamokat, hogy tartózkodjanak jeruzsálemi külképviseletek létrehozásától.

Románia izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetése tehát jelenleg a hatályos nemzetközi jogszabályok áthágását jelentené”, írja az Államelnöki hivatal közleménye. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS