2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyarellenesség miatt megbírságolták a FRF-t, a Dinamót és a Poli Iași-t

2018. április 25. 16:48, utolsó frissítés: 16:48

Megbírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács a Román Labdarúgó Szövetséget, valamint a Dinamo București és a Poli Iași futballklubbot, amiért utóbbiak szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzéseken - közölte szerdán az állami hatóság.


A hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő hatóság az élvonalban tavaly augusztusban lejátszott két találkozón történt incidenseket vizsgálta. Mindkét összecsapáson a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játszott a bukaresti, majd a jászvásári csapat ellen.

Az élvonalban maradásért küzdő háromszéki együttes ellenfeleinek szurkolói a „Kifele a magyarokkal az országból!” rigmust skandálták. A hatóság megállapította, ez a megnyilvánulás hátrányos megkülönböztetést jelent a romániai magyar közösséggel szemben, amely tagjainak sérti az emberi méltósághoz való jogát.

Ezért a hatóság egyhangú döntés nyomán a román szakszövetséggel, valamint a két klubbal szemben 10-10 ezer lejes bírságot rótt ki.

A Sepsi OSK az élvonal rájátszásának alsóházában jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, és a hétvégi fordulóban hazai pályán éppen a bukaresti Dinamót fogadja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS