2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az izraeli államfővel találkozott Dragnea, Dăncilă és Meleşcanu

2018. április 26. 17:28, utolsó frissítés: 17:35

Reuven Rivlin izraeli államfővel találkozott Románia küldöttsége, amelynek Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök és Teodor Meleşcanu külügyminiszter is tagja, tájékoztat az Agerpres h0rügznökség.

A küldöttség elmondta, Románia számára prioritás az Izraellel való együttműködés elmélyítése és a jövőben újabb szakterületeken is szeretnének együttműködni.

Az idézett forrás szerint a tárgyalások során a szíriai konfliktusról is hosszasan egyeztettek, de szóba került az iráni atomfegyverek problémája, a Perzsa-öböl helyzete és a terrorizmus elleni harc is.

A román miniszterelnök elmondta, hogy a kormány megnevezte Románia leendő izraeli nagykövetét, a kinevezése azonban az államelnöktől függ.(agerpres)

Johannis szerint a román kormányfő felhatalmazás nélkül tárgyal Izraelben


Éles szavakkal bírálta Klaus Johannisállamfő csütörtökön a Bukarestben kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőit, amiért egy „titokban előkészített látogatáson, felhatalmazás nélkül” tárgyalnak Izraelben.

Az országa külpolitikájában meghatározó szerepet játszó román államfő azt mondta: Viorica Dăncilă miniszterelnök alig néhány órával elutazása előtt jelentette be izraeli látogatását, arról pedig, hogy Liviu Dragnea, a PSD elnöke is Izraelbe utazik, csak utólag szerzett tudomást. „Ki tudja, milyen titkos megállapodást köt (Dragnea)..., talán a tükörrel konzultált” - mondta ironikusan Johannis.

Múlt héten a PSD elnöke - mint utóbb kiderült az államfő megkérdezése nélkül - bejelentette, hogy Románia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS