2021. aug. 3. keddHermina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dragnea szerint „van egy adag antiszemitizmus” Johannis reakciójában

2018. április 27. 10:07, utolsó frissítés: 10:13

Liviu Dragnea PSD-elnök szerint "van egy adag antiszemitizmus" abban, ahogyan Klaus Johannis államfő a miniszterelnök és az ő izraeli látogatásával kapcsolatban nyilatkozott - írja az Agerpres.


Johannis azt mondta egy csütörtök délutáni nyilatkozatában, hogy a miniszterelnök és a képviselőház elnöke felhatalmazás nélkül utazott Izraelbe, így csak a kormány, nem Románia nevében tárgyalt az ottani vezetőkkel. Az államfő hozzátette, aggasztja a látogatás körül titkolózás, Dragnea kapcsán pedig úgy fogalmazott, 'ki tudja, milyen titkos megállapodásokat köt ott a zsidókkal'.

Erre reagálva Dragnea úgy vélekedett, Johannis nyilatkozatában "van egy adag antiszemitizmus". A képviselőházi elnök szerint az államfő nemcsak őt és a miniszterelnököt, hanem az izraeli vezetőket is megsértette, amikor azzal vádolta meg őket, hogy titkos megállapodásokat kötnek romániai hivatalosságokkal.

A képviselőházi elnök rámutatott: ha meghívást kap valahová, nem kell jóváhagyást kérnie az államfőtől a hivatalos látogatáshoz. Hozzátette, hogy a miniszterelnök izraeli látogatásáról tudomása volt Johannisnak, Dăncilă ugyanis elmondása szerint tájékoztatta őt erről. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS