2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea megkaphatja a Tel Drum-ügyiratcsomó elektronikus másolatát

2018. április 27. 19:14, utolsó frissítés: 19:14

Ugyanabban az ügyben idézték be, mint utóbbi alkalommal, mondta Liviu Dragnea pénteken, miután távozott az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székhelyéről.

Dragnea elmondta az újságíróknak: az elmúlt alkalommal visszautasították, de most jóváhagyták arra vonatkozó kérését, hogy kaphassa meg elektronikus formában az ügyiratcsomó másolatát. Egy másik kérdésre válaszolva a PSD elnöke azt mondta, továbbra is élni fog a hallgatás jogával a Tel Drum-ügyben.

Liviu Dragnea február 5-én azt nyilatkozta, szándékosan akadályozzák meg, hogy hozzáférhessen a Tel Drum-ügyiratcsomóhoz, hogy ne tudja kellőképpen előkészíteni a védelmét. Korábban panaszt is tett a DNA-nál amiatt, hogy az ügyészség megtagadta, hogy elektronikus formában rendelkezésére bocsássa a dossziét abban az ügyben, amelyben eljárás folyik ellene.

A Tel Drum ügyben Liviu Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és támogatási alapok elsikkasztásával kapcsolatos bűncselekmények miatt folyik büntetőjogi eljárás. Az elkövetett bűncselekmények idején Dragnea a Teleorman megyei tanács elnöke volt.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS